zondag 1 januari 2012

Het is gelukkig nieuwjaar

Voor alle dieren- en mensenvriendjes en voor alle diertjes en mensen die het kunnen gebruiken: wij, de konijnen van Konijn Piet Hein wensen jullie allemaal een heel goed, gezond, gelukkig en mooi nieuw jaar!

En wij zeggen namens veel dieren: het is gelukkig nieuwjaar...

Wat hebben we rare dagen achter ons zeg. Eerst worden we heel vroeg wakker van allemaal geknal en lawaai en daarna wordt het de hele dag alleen maar erger. Dat was gisteren, als we het ons goed herinneren. We schrokken allemaal wakker, en dat is niet fijn hoor. Lodewijk en Maximiliaan waren van slag en Einstein vond het ook helemaal niets. Iedere keer schrikken en moeten wegrennen is niet erg ontspannen hoor. We kregen ons eten en drinken wel, maar hadden er helemaal geen zin in. En ook geen tijd voor als je steeds moet opletten of er iets gebeurt.
Gelukkig duurde het maar tot aan het einde van de ochtend dat we er zo'n last van hadden. De baasjes hadden voor ons in de garage (daar waar ons eten vandaan komt ... euh .... staat) een ren neergezet en voor Einstein en Jitske een hok met ren er aan vast. Ons speelgoed en onze bakjes stonden er al in (die hadden we al heel kort gemist buiten) en zelfs onze toiletten en een lekkere handdoek om euh... - aan te knagen? Mee te spelen? Op te liggen? - lag er in.


We zaten dus allemaal lekker binnen! Veel minder enge geluiden en licht, zodat we ook konden gaan eten en een beetje slapen.
Hoewel: dat slapen was nog wel moeilijk hoor. We hoorden alles wel veel minder hard, maar het was toch wel een beetje schrikken nog af en toe.
Gelukkig kwam er tijdens de grootste herrie (het leek wel midden in de nacht, zo moe waren we) ons baasje bij ons om tegen ons te praten en de muziek ietsje harder te zetten. Ja, we hadden de hele dag ook nog muziek en ook de lampen aan.
Toen het weer wat rustiger was, is ons baasje gaan slapen (in haar eigen hok denken we, we weten niet waar de baasjes slapen) en konden wij ook gaan slapen.
Op de nieuwe dag, de nieuwste dag, goh, hoe heet dat ook al weer? O ja: nieuwjaarsdag! Op de nieuwjaarsdag waren we allemaal heel erg moe van het gedoe van de dag en nacht. We werden wel weer lekker buiten in onze eigen rennen gezet, maar we konden er 's ochtends nog niet van genieten.
We moesten eerst onszelf allemaal uitgebreid wassen en daarna heel hard slapen.
Maximiliaan sliep zelfs zo hard, dat hij eerst niet merkte dat hij werd opgepakt door het baasje om naar buiten te worden gebracht! (Maximilaan:"Jawel hoor, maar ik deed alsof ik sliep....") (Andere konijnen:"Wij weten wel beter...!")
Gelukkig ging het overdag veel beter en konden we weer lekker rondrennen, eten, drinken en gek doen. En ook nog slapen tussendoor.

We hopen dat het nog heel lang duurt voordat we weer zulke rare dagen hebben. "Het mag nog wel een jaar duren," vindt Einstein. "Minstens!," aldus Lodewijk en de rest. En Maximiliaan? Die is alweer in slaap. Ssssst. Slaap lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten