donderdag 26 januari 2012

Isabel wordt geopereerd

Het gaat dan toch gebeuren: Isabel wordt vrijdag geopereerd. Ze knapte niet echt op na het uitbreiden van de pijnstilling. Ze ging langzaam achteruit en nadat ze bij de dierenarts was geweest leek ze nog wat meer pijn te hebben.
In overleg is besloten om haar dus morgen te gaan opereren en de baarmoeder te verwijderen. Het is nog wel een beetje onzeker wat de dierenarts gaat aantreffen. We weten dat ze buikpijn heeft en dat ze een fikse ontsteking van de urinewegen heeft gehad.
Zo'n ontsteking hoort typisch bij baarmoederproblemen. Ook het beeld  dat ze ietsje reageert op de pijnstilling als ze die net heeft gekregen, maar daar toch niet voldoende op reageert, is passend in het beeld van baarmoederproblemen.
Gelukkig eet ze nog wel redelijk goed. Ze krijgt dan ook eetlustbevorderende/darmstimulerende medicijnen en ze heeft geen dwangvoer nodig.
Maar: ze zit zichzelf in de weg, is niet zichzelf, zit niet lekker in haar vel. Ze zit veel in haar hok in plaats van in haar ren en rommelt heel weinig rond in haar leefruimte.
Hopelijk doorstaat ze de operatie goed en komt ze er goed uit. En: herstelt ze goed, want met de eerste twaalf uren heeft ze in het verleden veel moeite gehad.
Eerst maar eens horen wat de dierenarts aantreft in onze kleine Isabel. Ze is in ieder geval heel dapper en als ze bij de dierenarts is heel pittig. Als je haar hier thuis kent, zie je bij de dierenarts echt een ander konijn.
Ze is gelukkig in goede handen bij onze dierenartsenpraktijk. We hebben vertrouwen in de kwaliteit van de medewerkers en weten dat iedereen erg zorgzaam is en lief voor de dieren.
Vanavond en morgenochtend krijgt Isabel natuurlijk extra snoepjes. En haar groene knuffelkonijn gaat ook mee in het mandje morgenochtend. We gaan allemaal heel hard aan haar denken en voor haar duimen morgen. Als de baasjes en negen andere konijnen dat doen moet het toch eigenlijk wel goed gaan. We hopen haar in goede gezondheid terug te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten