zaterdag 24 december 2011

Wintervacht?

Dit is onze eerste winter buiten. Behalve natuurlijk voor Isabel en Wally, die zitten altijd binnen en mogen alleen naar buiten in de zomer.
Maar die winter hè, die hadden wij ons heel anders voorgesteld. We hebben allemaal ons best gedaan in de afgelopen maanden om een lekkere jas te krijgen. Veel eten en groeien met dat haar en die vetlaag. Zelfs Bianca heeft een wintervacht gekregen. (Waren we wel bezorgd om, want vorig jaar zaten we in een heel erg koude kamer, maar kreeg ze geen wintervacht en had ze het koud... zielig hè?) Bianca is echt een winterschoonheid, zoals ze er nu uit ziet.

Maar eh ... winter is toch met kou en sneeuw en bevroren water in de waterbakjes? Met baasjes met sjaals en handschoenen en dikke jassen? Of hebben wij dat helemaal verkeerd begrepen??
Moeder natuur heeft ons ingefluisterd dat een wintervacht en wat reservevet heel verstandig zijn voor de winter, maar nu hebben we het allemaal erg warm en voelen we ons gewoon dik in plaats van voorbereid op de kou.

Als die kou niet snel komt, gooien wij onze jassen langzaam weer af. Dan gaan we ons gewoon voorbereiden op de lente. Onze favoriete tijd!

En als de winter toch nog komt dan kruipen we lekker dicht tegen elkaar aan en houden elkaar lekker warm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten