dinsdag 27 december 2011

Van zes naar acht?

Wij, konijnen in de grote ren, denken dat we binnenkort groepsuitbreiding krijgen. Nee, geen gezinsuitbreiding (we proberen het wel maar het lukt maar niet.... heel vreemd, we zijn immers konijnen, maar goed), maar uitbreiding van onze groep.
We zijn nu nog met zes, maar misschien zijn we straks wel met acht!
Vandaag zaten Einstein en Jitske namelijk wel heel dicht bij onze ren. Ze staan de laatste tijd al zo'n metertje of twee bij ons vandaan. Kan ook meer of minder zijn; wij weten niet wat een meter is en ook niet wat meten is.
Maar vandaag zaten ze met een andere ren zomaar tegen ons gaas aan! Niks overleggen, vragen of voorstellen, nee gewoon hup! die ren er tegenaan.
Dus Maximiliaan werd op slag chagrijnig, want er gaat toch geen machtsovername plaatsvinden hè? We weten zelf ook nog niet precies of Maximiliaan of Britt de baas is, maar ze hadden toch wel een beetje ruzie vandaag. "Niet waar!" "Wel waar Maximiliaan, je hapte naar Britt!" Kort commentaar van Maximiliaan:"Ze zien ook alles hier..."

Maar goed. We hebben veel gesnuffeld door het gaas heen. Maximiliaan en Britt vooral, maar die zijn ook de baas dus die moeten het maar regelen.
Jitske en Einstein vonden het zelf ook wel erg spannend. Zó dicht bij de andere konijnen... oeioei dat was best een avontuur. Eerst Einstein dan maar op ontdekkingspad. Snuffelen aan het gaas en aan de neus van Maximiliaan. Spannend!
Daarna Jitske. Op naar het gaas. Of toch maar niet? Moeilijk hoor. En vooral heel eng. Want met Maximiliaan had ze al eens samengewoond en dat was niet helemaal goed gegaan. Dus een tussenoplossing: Jitske ging heel veilig achter Einstein staan. En daarna voorzichtig met haar neusje over de rug van Einstein heen om aan Maximiliaan te snuffelen. Toch maar weer iets achteruit en verstoppen achter Einstein. En nog eens proberen. Neusje er overheen, kopje uitstrekken, oren rechtop en iets naar voren en heel voorzichtig snuffelen. Dat ging al wat beter gelukkig.
Echt enthousiast is Jitske vandaag niet geworden, maar ze heeft zichzelf al goed overwonnen door te snuffelen aan het gaas en aan Maximiliaan. Iedereen is trots op Jitske!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten