donderdag 9 februari 2012

We gaan onze enting halen

Ons baasje denkt dat wij niet alles horen, maar we vingen toch echt op dat er een afspraak voor ons is gemaakt bij de dierenarts. We gaan onze enting halen. Wordt er weer in ons geprikt, bah.
Maar het "goede" nieuws is dat er een nieuw vaccin is voor ons! Het beste eraan vinden wij dat we nog maar één keer per jaar geprikt hoeven te worden. De baasjes vinden het vooral geweldig dat we met de nieuwe enting het hele jaar beschermd zijn tegen de twee enge konijnenziektes myxomatose en VHS/VHD. Voor myxomatose moesten we dus twee keer per jaar worden geprikt tot nu toe en dan werkte het ook nog niet het hele jaar. En met het gekke weer van de laatste maanden (veel te warm, dus nog steeds een paar stekende vliegbeestjes die de ziekte kunnen overbrengen), vonden de baasjes het niet zo fijn dat het niet het hele jaar beschermde.
Nu zijn we dus boos en blij tegelijk. Boos dat we weer naar de dierenarts moeten, maar blij dat het maar één keer per jaar hoeft.
Vrijdagmiddag gaan we met ons zessen. De groep uit de grote ren dus. Later gaan Einstein en Jitske, Isabel en Wally ook nog, maar eerst mag Isabel nog iets verder aansterken. Doet ze heel goed hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten