vrijdag 30 maart 2012

Koppelen groep en duo

Onze baasjes dachten dat het er tijd voor was een paar dagen geleden: het koppelen van de groep van zes aan het duo buiten.
's Ochtends merkten we allemaal al aan het gedoe buiten dat er iets te gebeuren stond. Bij Einstein en Jitske werd de stalen ren afgebroken. Een groene ren werd helemaal aan het einde van het terras neergezet en die werd dan weer aan de grote vaste ren van de groep gemaakt. Daardoor hadden Einstein en Jitske ineens overdreven veel ruimte....
Rare acties dus van de baasjes. Het werd nog gekker toen het hok van Einstein en Isabel werd dichtgedaan met het deurtje. Ze konden er helemaal niet meer in en het eten en drinken stonden ineens buiten het hok in plaats van binnen.
De grote groep had het nog wel een keer gehad met al dat gedoe en besloot in het eigen hok in de grote ren te gaan liggen slapen. Vijf konijnen boven en Maximiliaan in zijn eentje beneden.
Doet de baas toch zomaar de deur van het hok dicht! Met ons er allemaal in opgesloten!! Heel heel erg dus. (Hoewel: de vijf sliepen en sudderden heerlijk boven en hadden het helemaal niet door. Alleen ik - Maximiliaan - kreeg een onaangename verrassing: ineens liepen Einstein en Jitske in de grote ren! En ik kon helemaal niet bij ze komen! Zo gemeen dat de baas ons hok had dichtgedaan!

Het werd gelukkig even later wel iets beter.

Einstein en Jitske waren weer in hun eigen ren en wij mochten weer uit ons hok. Dat was goed. Alleen ... we werden allemaal één voor één in de ren van Einstein en Jitske gezet, zónder dat we terug in onze eigen ren konden! Iek! Dat betekent dus: koppelen en uitvechten wie de baas is.
Dat hebben we goed gedaan. Dat vechten .... Er lagen zo veel plukken haar overal, dat je zou denken dat er een kussen was geknapt in de ren. Een kussen gevuld met konijnenharen.
Jitske vond het allemaal helemaal niets: ze zat vooral bovenop haar eigen hok.
Einstein vond het echter helemaal geweldig: zo veel konijnen en hij kon de baas gaan spelen! Dat moest wel goed komen!
Het lijkt er erg op dat Einstein inderdaad de baas gaat worden als er 'straks' definitief is gekoppeld.
Inmiddels zijn de meeste konijnen niet meer zo heel bang voor Einstein. Alleen met Maximiliaan is het nog knokken als ze bij elkaar in de buurt komen. Zij zijn er nog niet uit wie definitief de baas wordt of is.

Het koppelen is nog niet klaar; de zes en het duo zitten nog niet de hele tijd bij elkaar. Dat heeft nog wel even tijd nodig. Maar bijna iedere dag maken de konijnen met z'n achten verder kennis met elkaar.

Hopelijk komt het koppelen goed; vooral voor Jitske die nu nog heel erg bang is voor de andere konijnen.
Dan kunnen ze lekker met z'n allen in de grote ren en via een gangetjes naar het gazon.

We koppelen nog even verder met z'n allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten