donderdag 8 maart 2012

Konijnen op cursus

We dachten dat het gevaar van twee weken geleden was geweken (wat het gevaar dan ook was toen), maar helaas: dinsdagavond moesten we met z'n vieren ineens 'op cursus'. Geen idee wat we daar moesten leren, want wij weten alles al.
Het baasje kwam met twee mandjes naar buiten in de grote ren, zette de mandjes met de deurtjes open neer, en plukte zó Britt, Napoleon, Bianca en Maximiliaan van de grond.
Voor we het wisten zaten we in de mandjes en erger nog: in de auto!
Beide baasjes zaten ook in de auto. Ze namen ons mee naar euh hoe heette het ook al weer? Ergens waar wij ook met z'n allen met de baasjes hebben gewoond. (Vertelden de baasjes.)
Zaten we daar ineens midden in een zaaltje, met allemaal mensen die we niet kenden! Tot er eentje binnenkwam die wij dus echt niet leuk vinden. De dierenarts! Brrr....
En die ging ook nog laten zien hoe je Maximiliaan goed van de grond kan oppakken. Ook iemand anders mocht dat oefenen met Maximiliaan. Raar hoor! En helemaal niet fijn voor Maximiliaan. Als laatste pakt ons baasje Maximiliaan op en laat hem ook nog bijna vallen en raar draaien. Zó moest het dus niet....
Daarna werd Bianca uit haar mandje gehaald. Die vond het al helemaal geen feest, maar moest ook even een kunstje laten zien.
Vervolgens haalden de baasjes Britt en Napoleon uit hun gezamenlijke mandje. Gingen de baasjes met ons van mens naar mens om ons te laten vasthouden! Bel 144! Dat is niet konijnvriendelijk!
Oké, deze mensen hielden ons allemaal wel heel zorgvuldig en volgens de regels vast, dus dat gaf wel vertrouwen. Maar wij konijnen houden er niet van opgepakt te worden!!!

Gelukkig gingen we daarna in de mandjes en bracht de ene baas ons naar huis. De andere baas bleef daar en kwam veel later naar huis.

We waren erg blij dat we weer gewoon thuis waren. Raar gedoe hoor. Wij willen nooit weer 'op cursus'. ((En dat hoeft ook niet want wij weten alles al!))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten