zondag 18 maart 2012

'Vakantie en gekwakkel'

De baasjes hadden het de afgelopen week zo druk, dat wij maar besloten ze een beetje met rust te laten en vakantie in eigen ren te vieren.
Dat met rust laten ging vrij goed, maar ze lieten ons natuurlijk niet met rust. Ze wisten echt iedere dag weer de boel te vegen en vooral Britt en Wally en Isabel bij de kladden te grijpen om ze hun medicijnen te geven. Zo sneu.... maar gelukkig hoefden we niet allemaal aan de medicijnen.
Einstein en Jitske zaten deze week bijna altijd in de groene ren die aan hun eigen grote ren zit. Lekker genieten van het zonnetje als dat er was en lekker snuffelen aan 'de buren'; aan ons in de grote ren dus.
Wij snuffelden natuurlijk terug! Vooral Britt. Die kan toch 'hard' snuffelen. En dan bedoelen we niet alleen dat ze er heel druk mee is maar ook dat ze net als een stoommachientje klinkt. Echt waar! Als ze haar medicijnen krijgt is het net of er een stoomtrein vertrekt, zo hard kan ze snuiven. Toet toet: hier komt Britt. ("Jullie lachen mij uit en dat mag niet want dat is niet lief!", aldus Britt.)

Wij van de grote groep hadden er eigenlijk op gerekend dat die twee die nu nog naast ons wonen - Einstein en Jitske dus - dit weekend bij ons zouden komen wonen. Maar omdat Britt eerst maandag naar de tandarts gaat ..... iek, wij gelukkig niet! .... is het handiger om Einstein en Jitske pas komend weekend te verhuizen. En dan zullen we eens laten zien wat wij met indringers doen! De baasjes zijn gewaarschuwd!

Omdat Britt nog steeds sopt met haar eten en omdat Wally echt nodig moet, gaan zij morgen allebei naar de tandarts (brr...). We gaan voor Britt en Wally heel hard duimen dat het goed gaat. Vooral Wally moet niet weer zo'n klap van de narcose krijgen als de laatste keer. Dat zou wel heel zielig zijn voor hem. En hij is natuurlijk wel onze kleine dappere Wally!

Britt staat vast haar mannetje, zoals bijna altijd in bijna elke situatie.

Helaas vinden de baasjes dat het nu weer minder goed gaat met Isabel. De pijnstilling is sinds twee dagen afgelopen en de antibioticum is na vanavond ook op. Maar ze is weer wat hangeriger, zit weer meer in haar kooi in plaats van in haar ren en is minder blij en enthousiast.
De dierenarts moet maar weer voelen hoe het met het buikje gaat en of de ontsteking al weg is.

Morgen vertellen we hoe het is gegaan met onze drie mede-konijnen bij de dierenarts (brr....).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten