zondag 20 november 2011

Wally: een lekker actief klein superheldje



Wally is een gast in ons Konijn Piet Hein huis. Ja, je leest het goed: ín. Maar dat gunnen we hem wel hoor. Want Wally is best zielig. Ons baasje zegt dat het al veel beter gaat met Wally, maar hij heeft nog wel een weg te gaan. En ook nog een weg langs de dierenarts (brrrr).

Wally is hier als pleegkonijn van opvang Goofy. Gevonden op straat, erg vies, verwaarloosd en met enorme olifantstanden. En dat is heel erg. Want als onze tanden zo ver doorgroeien dat de mensen ze olifantstanden noemen, kunnen we helemaal niet meer (goed) eten!
Er is gelukkig wel een oplossing voor. Eruit met die tanden. Klinkt heel naar, maar dan is het probleem wel voorgoed opgelost. En zonder die tanden kunnen we ook nog prima eten. Als de groentestukjes en het hooi maar klein worden gemaakt voor ons.

Toen Wally hier kwam (op 8 oktober - een mooie dag dus!) was hij heel moe en heel hongerig. Hij sliep zo maar in een dekentje bij de baasjes op de arm en hij at heel veel.
Hij kon toen gelukkig weer goed eten, want zijn tandjes waren getrokken. Alleen was dat niet helemaal goed gegaan. Doordat Wally al een hele tijd (misschien wel zijn hele leventje) heel slecht eten heeft gehad, waren de tandjes heel bros en knapten ze af bij de tandarts-dierenarts. Dat doet gelukkig geen pijn, maar de bedoeling was natuurlijk dat de tandjes er helemaal uit zouden gaan.

Omdat het nog eventjes duurt voor de tandjes weer zo ver zijn aangegroeid dat de tandarts-dierenarts ze alsnog kan trekken, zit Wally lekker bij Konijn Piet Hein.
En hij vermaakt zich prima! Vooral als hij op de bank mag rennen en springen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten