donderdag 17 november 2011

Konijnenleed van het formaat buitencategorie

Bij Opvang Konijnenparadijs http://www.hangorenparadijs.nl/ werkt Aniek met bewonderendswaardige inzet aan de opvang van afstandskonijnen. In haar eentje, naast haar baan.
En hoe goed het werk van een konijnenopvang kan zijn voor het leven van konijnen blijkt wel uit het wonderbaarlijke herstel dat een zeer zwaar verwaarloosde groep konijnen bij Aniek nu laat zien.
De foto's van de verwaarlozing zijn heel ernstig en ook verdrietig om te zien. Gelukkig zijn er inmiddels ook foto's van de konijnen na hun eerste opvang en noodzakelijke verzorging. Maar je hart slaat een paar slagen over als je ziet en leest hoe erg het met deze diertjes gesteld was.
Te kleine kooien met roosters op de bodem, niet languit kunnen liggen, niet rechtop kunnen staan. Mijt, sore hocks, urinebrand, abcessen, e.cunculi en wat al niet meer. Dramatisch is het juiste woord. En dat woord omschrijft het nog niet eens.
Aniek kan alle hulp (materieel en financieel) gebruiken om deze dieren weer helemaal op de been te krijgen en te herhuisvesten.
Wil je helpen? Heel erg graag! Voor goederen en medicijnen: aniek@overwijk.eu en voor een financiële bijdrage (hoe klein ook): gironummer 36.12.26.594 ten name van Aniek Overwijk.
Grote dank namens alle konijnen en op naar een goede toekomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten