vrijdag 18 november 2011

Mag ik u voorstellen: Einstein Konijn

Einstein is een enorme knuffelkont. Een Hollander van voor tot achter en een levensgenieter van gras tot spriet.



Einstein is één van vier broers die hier wonen. Ze zijn hier gekomen toen asiel Goofy  www.asielgoofy.nl uit Oldenzaal onverwacht problemen kreeg met de gemeente Oldenzaal. Er werd een maximum aantal te huisvesten konijnen en cavia's gesteld en helaas waren er weer eens meer diertjes bij Goofy dan er in een opvang zouden moeten zitten.

Knuffelkont Einstein ging op een dag samen met zijn broertje Newton naar de dierenarts voor castratie. Gelukkig vertelde de dierenarts 's middags dat het weer helemaal goed ging met ze. "Maar eh, Einstein is alleen niet gecastreerd." Dat was wel vreemd natuurlijk, want daarvoor ging hij naar de dierenarts. "We hebben hem voor de dood weggesleept."Sorry?? "Zijn hartslag viel weg en toen hebben we hem snel 'tegengif' (lees: middel om wakker te worden) gegeven. Gelukkig ís hij weer wakker geworden, maar ja, helaas niet gecastreerd."

Gelukkig leefde hij nog!! Een dikke knuffel was wel op zijn plaats! Het duurde nog een dag of acht voordat Einstein weer zichzelf was, maar gelukkig werd hij weer zijn eigen vrolijke, springerige, nieuwsgierige, aanhalige ik.
Als noodgedwongen vrijgezel kreeg hij meer aandacht dan de andere konijnen, die inmiddels al een vriendinnetje hadden en koppels waren. Die kregen ook aandacht van ons, maar ook heel veel van elkaar.
Einstein moest dat missen dus werd hij door ons lekker veel geknuffeld. En daar genoot hij van en daar geniet hij nog steeds van!

Een verhuizing en een dierenarts verder, is Einstein dan toch gecastreerd. Gasnarcose bleek de uitkomst voor deze hartpatiënt. Want dat is 'ie. En inmiddels een erg gelukkige ex-man. Hij heeft een toffe vriendin, die best groot is, maar ook lief en lekker warm om tegenaan te kruipen. Jitske heet ze.

Einstein blij, wij blij, maar Jitske ook blij, want ze heeft een superlieve vriend die heel goed voor haar zorgt. ((En dat had ze ook heel hard nodig; zie later "Jitske Konijn".))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten