vrijdag 1 juni 2012

Wij hebben een stomme baas!

Onze baas heeft vanochtend veel te goed schoon gemaakt in onze ren. Het is zelfs zo erg dat niet alleen alle hokken helemaal van binnen en buiten werden gepoetst met stinkend spul, maar zelfs wíj moesten eraan geloven.
We werden gelukkig niet gepoetst of in bad gedaan, maar we kregen wel allemaal medicijnen om ons van binnen schoon te poetsen.
De baas had namelijk in de keutels van Britt weer een paar wormen gezien en dat is niet goed. Maar wel heel erg besmettelijk voor ons. En natuurlijk niet echt gezond.
Dus vanochtend vroeg - we waren net zo'n beetje klaar met ons ontbijt en ons aan het voorbereiden op een paar uurtjes slaap - komt de baas de ren in met alle spullen om de hokken schoon te maken. Gek hoor, dat doet de baas eigenlijk altijd 's middags, als wij lekker aan het sudderen zijn. Maar goed.
Alles wat de baas gebruikt bij het schoonmaken stond dus in onze ren en daar begon de ellende: de hokken werden allemaal helemaal leeg gemaakt (gebeurt natuurlijk iedere week), maar daarna raakten we van slag: de hokken werden van boven naar beneden allemaal aan alle kanten schoongepoetst met stinkend spul. Bah! En daarna gingen alle deuren direct dicht, zodat wij niet meer naar binnen konden in onze eigen hokken. Oneerlijk!
Maar het ergste volgde dus nog: onze baas greep ons één voor één bij de kladden en nam ons mee naar binnen. Daar kregen we dus die medicijnen. Vies!!! Echt! Bah!!! Vooral Bianca en Jitske (Jitske en Einstein moesten ook, want die zijn in onze ren geweest) maakten er een heel theater van.
Gelukkig hebben we het allemaal weer overleefd, maar we stinken wel allemaal heel erg. "Chemisch" noemt onze baas het. Vooral Bianca stinkt nogal, want die heeft ook wat van dat vieze spul in haar vacht gekregen.

De hokken zitten nu nog dicht, zodat we ze niet kunnen 'besmetten'. Over een paar uurtjes gaan de hokken weer open. Dat heeft de baas ons beloofd. En dat zit er overal weer lekker schoon zaagsel en stro in en kunnen we weer onze eigen geur gaan markeren in alle hoeken en gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten