maandag 4 juni 2012

Jitske wint de pechprijs

Als er een pechprijs zou bestaan, is hij bij ons echt voor Jitske.

Zat ze een tijd geleden nog met een scheur in haar wam bij de weekendarts in Wierden, vanochtend is ze opgenomen bij onze eigen dierenkliniek, omdat haar bovenlip moet worden gehecht.

Tijdens het eten geven vanochtend, ging Jitske dapper 'terug'snuffelen aan Britt. Wel door de tralies van het hekje dat voor de deur van de ren staat (zodat de konijnen niet bij elkaar kunnen komen), maar helaas was de opening in het hekje te groot.
Te groot om Jitske te beschermen tegen Britt. Jitske stak haar mooie, fluweelzachte, zwarte neus door de tralies en hap zei Britt. Zo hard hap, dat ze vastzat met haar tanden in de bovenlip van Jitske.
Jitske trok zich daarop los en heeft nu dus weer een stuk vel losliggen. Het bloedde en deed duidelijk pijn, dus Jitske kon meteen mee naar de dierenarts. Daar bleek de scheur nog iets erger dan de baas had kunnen zien. Helaas had de dierenarts geen wondlijm. Dat werkte met de scheur in de wam heel goed.

Nu wordt Jitske dus weer onder narcose gehecht. De dierenarts (een heel erg lieve mevrouw) gaat haar best doen om het zo netjes mogelijk te maken, maar het zal altijd te zien blijven.

Gelukkig hoeft geen enkel konijn hier aan de schoonheidswedstrijd mee te doen. Hoewel het voor Jitske veel beter is om de schoonheidsprijs te winnen dan de pechprijs.

Succes met de ingreep Jitske!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten