maandag 9 april 2012

Scheurtjes in de relaties

De baasjes zijn weer eens bezig geweest met het koppelen van ons -> de buitenkonijnen. Dat betekende dus dat de groep weer uit de grote ren moest en in de ren van Einstein en Jitske.
Inmiddels zijn de meesten van ons niet meer heel erg bang voor Einstein, alleen schrikken we allemaal nogal eens van Jitske. Omdat zij van ons schrikt. Jitske is heel erg lief, maar ook heel erg bang voor andere konijnen. Het heeft ook wel even geduurd voordat ze gewend was aan Einstein, maar nu zijn ze een droomkoppel.
Jitske is dus heel erg bang voor ons allemaal en daardoor schrikken wij ook wel van haar. Ze loopt dan in blinde paniek door de ren en loopt soms ook pardoes tegen één van ons op en dan schrikt ze nog harder.
Ze rende zaterdag ook door de ren tijdens het koppelen en kwam toen per ongeluk heel erg dicht in de buurt van Britt. En Britt wil nog steeds de baas worden, dus heeft een kort lontje. Ja, dat komt bij ons konijnen ook voor.
Dus Jitske botst tegen Britt op en Britt grijpt Jitske bij haar keel. Gelukkig heeft Jitske een enorme wam (zo'n vet verdikking onder de kin) en ook heel erg veel haar. Maar aan het bloed konden de baasjes zien dat er toch iets meer was geraakt door Britt dan alleen het haar.
Het was even zoeken voor de baasjes in al dat haar, maar Jitske was inderdaad gewond geraakt. Arm meisje. Ze had er gelukkig niet vreselijk veel last van, maar goed was het natuurlijk ook niet.
Dus zaterdagmiddag zijn Jitske en de baasjes in Wierden naar de dierenarts geweest. En die was ook eng (net als die van onszelf, brr.....), maar ook wel een beetje lief.
Hij heeft Jitske weer aan elkaar geplakt. Er moest wel een stukje vel achterblijven bij de dierenarts, maar met wat verdoving van een verdovingsdoekje en een schaar en vooral een tube(tje) lijm, heeft hij Jitske weer gerepareerd. Knap hè? En ze heeft er helemaal geen last van gelukkig.
Newton en Isabel hebben ook al van die ongelukjes gehad bij het koppelen. Newton is geniet, Isabel was aan elkaar genaaid en nu is Jitske dus gelijmd.
Zijn we nu klaar met de gekke koppelongelukken???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten