maandag 23 april 2012

Rustig weekje

Ook konijnen hebben wel eens een rustig weekje. Of misschien lijkt dat zo, omdat ze minder aandacht van de baasjes krijgen...
Omdat de baasjes best wel druk waren met drie kleine andere dingen (waarvan er helaas eentje zaterdag is overleden :-( ), kregen wij inderdaad iets minder aandacht. Maar dat kon ook best wel, want met ons ging het wel goed hoor.
Er wordt wel goed op ons gelet, we krijgen mooi op tijd eten, drinken, groentenbakjes en snoepjes en onze rennen worden ook iedere dag keurig geveegd. Hokken worden schoon gemaakt en er wordt met ons gekletst. Wel wat minder dan anders, maar dat geeft niet: ook wij weten dat het voor de goede zaak is.
Wally vermaakt zich ook prima binnen. Lekker op het kleed rondspringen en sinds een paar dagen is ook uit het raam kijken een favoriete bezigheid. Dicht voor het raam zitten en kijken maar!
O ja, en dan na een tijdje toch weer snel onder de bank duiken.

Maximiliaan moest nog wel vandaag naar de dierenarts (brr....). Hij krijgt de komende week medicijnen omdat zijn blinde darm verstopt zit. En dat is bij konijnen best vervelend. Kan ook verkeerd aflopen, maar met de medicijnen moet het toch wel goed gaan.
De blinde darm heeft bij konijnen (en paarden) een heel belangrijke functie. De blinde darm is ook heel erg groot bij beide diersoorten. Omdat het planteneters zijn, moet er een boel moeilijk verteerbaar spul worden verteerd in de buiken. Dat gebeurt met de lastige dingen in de blinde darm. Die pakt het net zo lang aan tot het wel weer verder mag in de buik.
Omdat konijnen goed in de rui kunnen zijn in het voorjaar, krijgen zo ook best veel haren binnen. En tja, die verteren niet echt geweldig.
Met de medicijnen wordt de blinde darm goed aangezet nog beter te helpen verteren.
Maximiliaan at de laatste dagen minder enthousiast, kwam niet meteen naar het eten toe als het er was en hij was ook best chagrijnig. Dat bleek dus allemaal wel te kloppen toen de dierenarts zijn buik ging voelen.
Hopelijk knapt Maximiliaan snel weer op. Als er met een dag of twee niet duidelijk een verbetering was, moest hij terugkomen. En aangezien Maximiliaan toch echt liever niet weer naar de dierenarts gaat, doet hij heel erg hard zijn best om snel beter te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten