dinsdag 29 juli 2014

Zomer bij de konijnen van Piet Hein

Tjonge jonge, wat een warmte de laatste tijd! De baasjes hadden het weer goed begrepen: als het zo erg warm wordt, is het voor ons konijnen niet mee lekker buiten. Dus mochten we weer naar binnen!
We hebben binnen wel veel minder ruimte dan buiten, maar we voelen ons er veel lekkerder. Dan maar minder ruimte.
We stonden weer in een hele rij opgesteld in de woonkamer en kregen af een toe een lekker koel blaadje witlof of andijvie, of een lekker stukje wortel. Verder 'hingen we een beetje rond' in onze kooien.
Na een dag of wat werd het binnen ook wel erg warm. We durfden het niet tegen de baasjes te zeggen, want misschien was er wel niets aan te doen.
Maar: onze baasjes hadden het al begrepen. Die zagen ons natuurlijk steeds slomer worden en voelden zelf ook wel dat het binnen ook steeds warmer werd.
En: ze hadden een oplossing!! Joehoe! We kregen allemaal een steen uit de tuin in onze kooi. En die steen was best wel koud. De baasjes hadden namelijk één van de vakjes in de vriezer (is een heel erg koud ding....) vol gedaan met stenen. Goed idee hè? En lekker dat dat was om tegenaan te liggen. Super.
Inmiddels hebben we onze eigen Ice-pods. Dat zijn roze schijven, die ook in de vriezer gaan en er dan heel koud uit komen, speciaal voor dieren zoals wij. Lekker koel en helaas voor ons: knagen eraan heeft geen zin -> er gebeurt helemaal niets....
De baasjes vonden de Ice-pods een veiliger idee dan iedere keer stenen in en uit de hokken doen. Stel je voor dat één van ons zo'n zware steen op zijn kopje zou krijgen.... Dat zou niet fijn zijn....

De Ice-pods hebben we nu een paar keer in onze kooien en ook buiten gehad. Rare dingen zijn het. En ons baasje probeert ons wel uit te leggen dat het lekker is om tegenaan of zelfs op te liggen, maar alleen Lodewijk en Maximiliaan durven het echt aan. Wally heeft het wel met één pootje geprobeerd, maar de rest van ons vond een steen iets makkelijker te begrijpen. Of misschien was het gewoon niet té warm voor ons...

Alleen onze logé Pluis had het meteen helemaal door hoor. Eerst al met de steen (vonden wij in het begin ook best spannend) en later met de Ice-pod. Hij ging er meteen met zijn voorpootjes op liggen. Goed van hem hè?

Pluis geniet van de knalroze Ice-pod

Geen opmerkingen:

Een reactie posten