zondag 23 september 2012

Wel of niet iets vertellen....?

Precies een maand... tjongejonge, alsof wij nooit iets beleven of te vertellen hebben... het is dus echt precies een maand geleden dat onze baas iets geschreven heeft dat over ons ging.
We weten dus eigenlijk niet of we er nu wel aan willen meewerken dat er nu iets wordt geschreven. We denken erover om te gaan staken. Maar dan moeten we gekke hoedjes op. En t-shirtjes aan. En misschien wel zo'n fluitje waar we bang voor zijn...
We kunnen ook gewoon heel stil blijven zitten. Doen we alsof we 'levende standbeelden' zijn. We weten niet wat dat is, maar heel soms vragen de baasjes wel of we 'net als standbeelden bevroren' zijn. (???) Zegt ons niets verder.
Of we pakken de kano!! Het regent hier nu heel hard en we krijgen al een beetje een slootje voor ons hok, dus de kano hebben we wel weer nodig denken we. En als we nou eens de andere kant op gaan? Dan gaan we misschien wel een avontuur beleven! (Maar eh .... we houden eigenlijk niet zo van avonturen. Nou ja, wij in de grote ren niet. Einstein wel hoor!)

Einstein heet ook wel Houdini. De baas heeft ons verteld waarom. Iets met ontsnappen. Dat hebben we onthouden met z'n allen. Einstein is heel erg goed in ontsnappen. 'Vroeger', toen we nog in het andere huis - in de tuin daar! - woonden, is hij een keer ontsnapt tot in de tuin en een keer heeft hij geprobeerd te ontsnappen, maar kwam hij niet verder dan het hekje van de ren aan zijn hok. ((Hij hing er bovenop, hihi, en kon zelf niet meer vooruit of achteruit.... Deed gelukkig geen pijn hoor, anders was het niet grappig...))

En hier is hij ook al op pad geweest. Natuurlijk die keer dat hij samen met Jitske op stap was en onze baas ze 's avonds zomaar buiten hun eigen ren zag lopen en weer in de ren heeft gedaan.
En de keer dat het baasje het wel heel erg gemakkelijk had gemaakt: de ren van Einstein en Jitske stond open.....
Èn nog een keer, toen Einstein heel nieuwsgierig over het gras wandelde, maar niet ín de ren op het gras zat (en ook niet in zijn eigen ren), maar buiten alle rennen! Hij had net zo lang aan een paneel van de ren getrokken tot die omhoog was geschoven en hij er onderdoor kon!
Voor Jitske was het niet hoog genoeg (en die houdt niet zo van avonturen), dus Einstein liep heerlijk in zijn eentje door de tuin te banjeren.
Was dus niet de bedoeling..... Baasje was ook erg verbaasd dat er een konijn (laten we hem Einstein noemen) aan de buitenkant van de ren liep.....

Nee, we hebben besloten dat we vanavond niet helpen bij het verhaaltje dat de baas zou willen schrijven. Eén keer in de maand is ons veel te weinig......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten