maandag 18 januari 2016

Een nieuw begin: de Konijnen van Piet Hein

Hoe kan dat nou: een nieuw begin? Einstein is er nog steeds hoor baas! Dus het is wel een nieuw begin van deze verhaaltjes over ons, maar niet een nieuw begin van de Konijnen van Piet Hein!

Even voorstellen dan maar.
Wij zijn Einstein, Ally en Julius.

Einstein is de oudste met zijn zes jaar en de enige overgeblevene van de originele bezetting. Helaas moest hij afscheid nemen van al zijn lieve broertjes, vriendjes en vriendinnetjes.
 
Einstein

Ally (ja: A lly. Niet Elly) kwam hier in de zomer van 2015 wonen toen ze nog allemaal hele kleine baby's had. Twee baby's zijn heel gezond groot geworden en hebben na acht weken hier wonen een nieuw huisje gekregen. Samen! Ze waren broer en zus dus dat kwam goed uit. Zij blij, Ally blij!


Mamma Ally met wit kind en zwart kind
 
En omdat Einstein in zijn eentje over was van de hele groep, mocht Ally zijn vriendinnetje worden. En blij dat ze zijn met elkaar. Zo leuk!
Einstein en Ally ("met een a dus.... en nee, ik ben geen eigenwijs konijn") zijn een stel. Ally: "Wat klinkt dat klef!" Oké Ally jullie zijn een koppel.

En dan tot slot konijn Julius. Een beer van een vent! Einstein en Ally vertellen. "Julius woont al bijna zes weken in de garage. Raar hoor. En we hebben hem nog bijna niet gezien. Ja, op grote afstand in de tuin. Maar niet van dichtbij. Julius mag soms achter in de tuin spelen, ver bij onze ren vandaan.
 De baasjes hebben gezegd dat Julius eerst nog beter moet worden. Beter? Hij is toch goed zoals hij is??? Maar hij was verkouden en moest niezen. En dat is besmettelijk. Dus wij konden ook verkouden worden. Niets voor ons hoor! We weten niet waar we onze zakdoeken dan moeten laten!

Gelukkig gaat het nu heel goed met Julius. Hij is bijna klaar met zijn vieze medicijnen. En als hij klaar is mag hij in de woonkamer wonen. En krijgt hij later een vriendinnetje. Maar eerst moet hij dan nog bij de dierenarts langs. Om een prik te halen, te worden 'gechipt' en gecastreerd (iek!) te worden. Dus dat vriendinnetje duurt nog even."

 

Julius lekker aan het luieren
(De tunnel en het huisje zijn heel klein hoor!)
 
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten