vrijdag 28 december 2012

Pfff.... 'kerst' is weer voorbij gelukkig!

Wij zijn blij dat de 'kerst' weer voorbij is. Het is ons niet echt helemaal duidelijk waarom we blij zijn, maar iets in de 'lucht' (of gewoon in de opmerkingen van onze baasjes...) deed ons een beetje beven voor 'kerst'. En als we de verhalen van Britt mogen geloven, is er ook wel iets geks met 'kerst'. Britt mocht namelijk pas weer even buiten spelen en als we het goed hebben begrepen staat er volgens haar een boom in het huis van de baasjes. Erger nog, wel drie bomen! (Verder kan Britt ook niet tellen...) En er hangen in de grootste boom allemaal 'muizenhoofdjes'. Gatver! Het is iets met een Mickey Muis en als je goed kijkt lijken de ballen wel op het hoofd van die muis. Moet natuurlijk niet gekker worden..... En dat werd het gelukkig voor ons ook niet. We waren al bang dat het niet bij muizenhoofdjes zou blijven.....

Wally is trouwens ook aan het opknappen volgens Britt. Zij deelt nu natuurlijk Wallies hok en ren met Wally. Nou ja, ze deelt het hok wel maar de ren delen is voor Britt een beetje moeilijk. Eigenlijk moet Wally maar in het hok blijven, vindt ze. Maar gelukkig is Wally best wel super eigenwijs en gaat af en toe gewoon een rondje maken in de ren. Go Wally!

Inmiddels zijn we ook aan het wennen aan al die gekke, harde geluiden buiten. Tjonge, we schrikken ons af en toe een hoedje! En als er iets gek is, dan is het wel een konijn met een hoedje.... (Denken we; geen ervaring....)

De baasjes hebben al wel gezegd dat - wanneer het heel erg gaat knallen binnenkort - we een paar uurtjes in de garage mogen zitten. Dan schrikken we minder (geen hoedjes) en dan kan er ook niet per ongeluk iets van dat gevaarlijke spul in onze ren vallen.

We wachten af....

maandag 17 december 2012

Britt strekt de beentjes

Zaterdagochtend had ik een 'buitenfeestje'! Mijn baasje ging de ramen wassen (ik snap mensen echt niet hoor; nu zie je helemaal niet dat er een ding is tussen binnen en buiten en daar kan je zomaar tegenaan lopen...), het was lekker weer en daarom mocht ik zomaar buiten spelen. Ik was helemaal blij! Lekker in de buitenlucht rondsnuffelen, rennen en spelen. En dat allemaal op het terras waar Einstein en Jitske pas nog woonden. En dat is groot! Jiepieieieie!!
Ik heb mijn beentjes lekker gestrekt, me heel erg goed vermaakt en vond het ook nog gezellig met het baasje buiten. Die praatte gezellig tegen mij en ik kwam steeds even kijken of het goed ging met het wassen.

Na het spelen heb ik weer lekker met Wally binnen in de ren. Heel wat minder ruimte, maar we proberen niet te klagen.... (maar het mag best heel veel groterder!!!)

donderdag 13 december 2012

We doen ons best hoor! Trekken de baasjes aan de broekspijpen en jassen, maar het schrijven over ons gebeurt maar steeds niet. Zo flauw. Want er valt weer van alles te vertellen. Leuke dingen en stomme dingen. Ook wel een beetje zielige dingen.

Eerst het zielige: Wally heeft weer last van zijn buik. Hij is nu aan de medicijnen en we hopen dat hij snel opknapt. Doordat hij geen hooi eet, krijgt hij een beetje weinig vezels binnen. En die zijn juist goed voor de darmen. Daar weten wij konijnen alles van, want onze darmen zijn met onze magen wel onze meest kwetsbare plekken.
Waarschijnlijk heeft Wally ook wel een beetje last van stress. Hij zit namelijk sinds een twee weekjes samen met Britt!!!!!! Oei oei, wij uit de buitenren waren wel bezorgd over Wally. Wij kennen Britt en haar humeur. Maar: het zag er al heel erg snel heel erg goed uit. Gelukkig!! Voor Wally gelukkig maar ook voor Britt. Kan ze weer samenwonen met een konijn en dat is voor konijnen heel erg belangrijk.
Wally vindt het nu iets minder leuk, doordat hij zich niet lekker voelt. Maar het komt vast weer goed met die twee.

Leuke dingen zijn dus dat Britt een vriendje heeft (hihihi). Wally dus. Lieve man met een rustig karakter. (En geen tandjes dus dat is wel makkelijk voor Britt.)
Ook leuk is dat we af en toe in de grote ren op het gras mogen, ook al is het koud.

Minder leuk: de koppeling van ons zevenen buiten ging langzaamaan steeds beter. We zaten zowaar een keer met zijn allen op een rijtje naast elkaar in de grote grasren. Oké, Einstein en Jitske zaten aan het ene uiteinde en Maximiliaan aan het andere, maar we zaten stil, rustig, genietend, met z'n allen bij elkaar.
Baasjes blij en wij ook wel hoor: rust is fijn.


Maar de keer er na ging het helemaal niet goed: heel erg veel haar van heel erg veel konijnen. Iedereen leek wel met iedereen in gevecht te zijn. Niet goed dus.

En omdat het heel koud was laatst en onze baasjes ons eigenlijk als één grote groep in de grote vaste ren wilden hebben, is de grote ren nu verdeeld in twee gedeelten: in het grootste (veel te klein hoor!!) gedeelte zitten Maximiliaan, Newton, Napoleon, Lodewijk en Britt en in het kleinere (nog kleiner!!) zitten Einstein en Jitske samen.
Zitten we in ieder geval allemaal deels overdekt en dat is wel prettig.

Hopelijk willen de baasjes het gauw weer proberen met ons als grote groep. Eigenlijk moeten we gewoon ons best gaan doen om te kunnen samenleven, want dan krijgen we onze hele ren weer terug!