woensdag 22 augustus 2012

Warm??? Heet!!!

We hebben gelukkig geen mussen dood van het dak zien vallen, maar het had vast wel gekund. We hebben namelijk heel veel mussen in de tuin en eh.... oh ja: het was dus heel erg warm.
Op de eerste hete dag mocht Maximiliaan naar binnen 's middags. Hij vond het helemaal niet meer fijn buiten. Wij - de rest - waren ook bepaald niet blij met het weer, maar we konden het nog net aan.
Na die hete dag kwam er dus nog een hete dag. Nog heter zelfs. Toen mochten we gelukkig allemaal naar binnen 's middags.
Eerst hadden we 's ochtends lekker op het gras gespeeld, geknabbeld en gelegen. In de schaduw van de bomen en van de parasol die de baasjes hadden neergezet. Er hing zelfs een heel groot laken aan, zodat we nog meer schaduw hadden.
Omdat 'de temperatuur steeg' (dat zeiden de baasjes tegen elkaar), mochten we dus naar binnen 's middags.
Buiten was de lucht net zo warm als onze lijfjes van zichzelf zijn. En omdat we niet kunnen zweten (lijkt ons ook heel vies trouwens), krijgen we het heel heel heel erg warm.
Binnen stond het hok van Maximiliaan nog in de kamer; Bianca mocht bij hem in. In de gang stonden twee kooien: eentje voor de vier Hollanders uit de grote ren en eentje voor Einstein en Jitske.
Ook binnen vonden we het wel warm met 28 graden. Maar buiten was het tien graden (10!!) warmer en dan is 28 al lekker 'koel'.
Gelukkig konden we 's avonds weer naar buiten. Lekker met onze oren wapperen om wat af te koelen en water drinken tegen de dorst. (Deden we de hele dag al, als we ten minste in de beentjes konden komen.)


Op de foto spelen we nog in de tuin, maar de schaduw is al veel minder dan 's ochtends vroeg. Niet lang na de foto zijn we naar binnen verhuisd.
Maximiliaan eet en drinkt nog maar eens iets, in het reismandje ligt Bianca voor Pampus, links op het gras zijn met moeite Lodewijk en Newton te zien en Napoleon en Britt zitten verstopt (achter Maximiliaan en in het mandje bij Britt).
De zandbak was te vermoeiend om in te spelen, dus die staat maar gewoon te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten