woensdag 25 februari 2015

Liefde is ....

Liefde is ...... samen in een hoektoiletje slapen. (Anne en Wally)

'Liefde is .... samen in een hoektoiletje slapen <3 (Anne en Wally)'

Zomer in november

Op 1 november hadden we een megamooie dag. Wij konijnen vonden het vooral mooi omdat we lekker op het gras zaten, maar de baasjes vonden het vooral mooi omdat het wel 19 graden was. We denken dat ze bedoelden dat het warm weer was, want die graden begrijpen we niet. Het is toch gewoon lekker warm?!

'Mooie, zonnige herfst(!)dag: 1 november 2014 ca. 19°C'

Junkie Anne

Soms zit er eentje bij die wel heel gemakkelijk is met medicatie. Ons junkie Anne :-) .
 

Alle buitenkonijnen op het gras

Begin oktober waren we allemaal lekker uitgelaten op het gras aan het spelen. Natuurlijk deden en doen we dat veel vaker, maar de baasjes vonden het leuk om ons weer eens op de foto te zetten. Bianca maakt er met haar sprong nog een echte actiefoto van, zodat het niet lijkt alsof we alleen maar zitten te eten of wassen (Britt in het midden helemaal achteraan :-) ). Het grootste deel van de tijd liggen we altijd lekker te genieten en te slapen, maar hier helpen we allemaal om deze foto een beetje actie te geven.
'Konijnen genieten - baasjes genieten'

EHBO bij konijnen: Heimlichgreep

De konijnen Heimlich"greep" (ehbo bij verslikken en daardoor bijna stikken).

Een grote Vlaamse Reusvriend van ons is helaas overleden doordat hij zich verslikte en stikte in zijn eten. Rust zacht lieve Sheldon.
Onderaan staat een link naar een filmpje waar de tekst bij hoort.

Samenvatting van de tekst in het Nederlands:

 1. Houd het konijn steeds heel stevig vast want hij is in paniek;
2. Leg hem op je onderarm met zijn kop naar je hand en staart naar je gezicht. De pootjes zijn dan aan beide kanten van je arm (linksvoor en linksachter aan de ene kant. Rechtsvoor en rechtsachter aan de andere kant);...
3. Houd de hand van de arm waarop het konijn ligt rondom het voorlijf bij de poten, zó dat je vingers de ene voorpoot omklemmen en je duim aan de andere kant het konijn in de nek stevig vasthoudt;
4. Houd je arm zo gestrekt mogelijk en zo hoog mogelijk voor je als lukt terwijl je het konijn met beide handen heel stevig vasthoudt;
5. Beweeg dan zo snel mogelijk je gestrekte arm naar beneden, waarbij je je arm zo gestrekt mogelijk houdt en je het konijn heel erg stevig vasthoudt. (Het konijn moet niet vallen!);
6. Blijf herhalen totdat je merkt dat het konijn weer kan ademen.

Een konijn kan niet braken. Daarom maak je met de beweging met je arm zo goed mogelijk gebruik van de 'natuurwetten' over beweging en zwaartekracht.

De originele tekst (Engels) en foto's (!) staan op de volgende pagina:
http://www.bunspace.com/groups/topic?tid=9871

 

Koffietijd!

Wally en Anne hebben een favoriete 'hangplek': onder de salontafel. En dan het liefst 's middags rond koffietijd. (Of theetijd, hier in huis.) De thee en het lekkers staan op de tafel en Wally en Anne gaan heerlijk liggen slapen onder de tafel. Gezellig!foto van Melanie Barské.

foto van Melanie Barské.

Anne op ontdekkingstocht

Konijn Anne is altijd heel erg nieuwsgierig. "Dat valt best mee hoor, ik ben gewoon een konijn. En konijnen willen graag alles weten!"
Dat klopt Anne, je hebt helemaal gelijk. Maar wat je begin september wel een beetje lastig vond was die gladde vloer in de woonkamer. "Nee hoor, vond ik niet. Ik was gewoon voorzichtig."
Goed, Anne was dus gewoon voorzichtig. Ze rende al lekker over het kleed en vond het op de bank ook erg oké, maar die vloer bleef toch wel een klein probleem.
Maar: ook dat ging ze ontdekken. Eerst echt voetje voor voetje, maar na zo'n vijf minuten ging ze voluit. "Die vijf minuten had ik gewoon nodig om alle dingen die overal staan te onderzoeken. Ik durfde heus wel hard te rennen hoor." ((Anne is geen kleine wijsneus.....))

Anne vindt het nu helemaal geweldig om heel hard heen en weer te rennen over het kleed en dan een paar rondjes voor het raam langs te rennen. Daarna springt ze op de bank en gaat lekker liggen lounchen. Klopt hè, Anne? "Ja hoor, goed opgeschreven. En vergeet niet te vertellen dat ik ook graag Wally opjaag, hihihi."
 foto van Melanie Barské.foto van Melanie Barské.