dinsdag 9 oktober 2012

Een vlot voor ons???

We hebben het nog niet officieel gehoord, maar onze oren hebben gisteravond opgevangen dat er een vlot voor ons in aantocht is.... Oeioei, spannend! Hoe groot zou het vlot zijn? Zou hij goed kunnen drijven? Passen we er met ons allen op? En het belangrijkst van alles: smaakt hij goed??? We gaan het binnenkort testen, maar moeten natuurlijk eerst weten of het wel waar is dat er voor ons een vlot is gemaakt.

Britt was ook gisteren en vandaag nog weer bij de dierenarts. "Rare types hoor, die dierenarts en zijn assistente. Ik word meegenomen naar binnen, moet 'op de foto', trek mijn meest geschikte gezicht en dan lachen ze me bijna uit! Ze zeiden tegen de baasjes dat ik keek alsof zíj niet goed wijs waren geworden. Zo léék ik misschien te kijken (ik vond het ook een belachelijk idee: mij op de foto zetten), maar dat kwam doordat ik begreep dat ze mijn binnenkant op de foto wilden zetten. Mijn botjes! Mooi niet dus: of ik kom er mooi op te staan met mezelf, of het gebeurt gewoon niet. Zijn ze nou echt gek geworden, die mensen? Nou ja, ja dus: echt gek. Want ik moest toch op de foto en ze namen de foto niet eens van mijn gezicht. Nee, alleen maar van mijn linker voorpoot. Tja, dan krijg je ook geen mooie foto's met mooie konijnen. Dan krijg je alleen maar een verbaasde blik van mij en een foto met, ja, botjes dus.

Gelukkig was er met mijn botjes toch echt niets aan de hand (poot dus), maar ik loop nog steeds niet goed dus zullen het echt wel de banden (????) of zoiets zijn. ((Banden?? Ik ben een konijn hoor!))
Ik moet wel voldoende bewegen, maar als ik in de grote ren ben dan mag Maximiliaan er niet in en als hij in de grote ren is dan blijf ik verplicht in mijn hok.
Wij zijn een beetje (erg) boos tegen elkaar aan het doen, want ik ben natuurlijk de baas, maar Maximiliaan denkt dat hij nu de baas kan zijn, nu ik dus een zere poot heb. Mooi niet!
Het kan nog wel even duren voor ik weer goed op alle pootjes sta, maar dan zal ik hem duidelijk maken wie de echte baas is in de ren!!! (Ik heb nu al zin in de knokpartij ......) (Of niet...) (Ik weet het eigenlijk niet...) (Ik denk er nog even over na...).

donderdag 4 oktober 2012

Wereld Dierendag

Volgens onze kalender is het vandaag Wereld Dierendag. Hebben we tot nu toe niets van gemerkt. Gewoon eten en drinken gekregen en Britt gewoon haar medicijnen en verder: alleen maar heel erg veel regen. En natuurlijk: geen kano, boot, vlot, of wat ons dan ook maar kan helpen bij onze lokale overstromingen.
We wachen af. Natuurlijk of het droog wordt vandaag, maar ook of er nog iets gebeurt omdat het Dierendag is. En of we iets krijgen. En wat we dan krijgen.
Snoepjes? Die mogen we niet (alleen Loftys). Extra eten? Niet goed voor ons; we zijn al een beetje aan de zware kant. Extra groenten? Krijgen we buikpijn van als het echt veel is. Extra lekker hooi? Dat willen de baasjes niet, omdat we dan ons 'gewone' hooi niet meer eten. Hmmmm..... misschien nieuw speelgoed dan? Iemand ideeën? Nieuwe hooitunnel! Nieuwe wilgenballen! Of zo'n mand van wilgentenen! Lekker!!! Iets om onder te schuilen! Een kano!!! De zon!!!! (Wij zijn best bescheiden hoor...)
Of gewoon: een heerlijke aaipartij over onze neusjes. Dat is misschien wel het beste dierendagcadeau voor ons.

woensdag 3 oktober 2012

Over muizen en konijnen....

Af en toe krijgen wij bezoek van muizen. Die vinden ons eten namelijk ook heel lekker en voor zo'n 'snelbuffet' hoef je ook niet zo heel veel anders te doen dan aanschuiven.

Vanochtend gebeurde er wel iets heel geks. Terwijl Einstein dacht: "Ik ga eens even binnen in mijn hok een lekker brokje eten," kwam hij bij de ingang van het hok in botsing met een muis....

"Dat ze van ons eten eten vind ik niet zo heel erg, maar ik vind wel dat ze gewoon netjes om ons heen kunnen lopen. Ook als ze haast hebben. Ik ging niets vermoedend naar mijn hok en toen rende een muis uít mijn hok zo tegen mij op! Ik schrok er niet van, maar die muis wel zeg! Als hij nog weer terugkomt zal ik wel zeggen dat hij beter moet uitkijken en vooral niet tegen mij moet oplopen..."

Einstein vindt zichzelf echt niet zo klein dat een muis hem niet zou kunnen zien. Wilde hij nog even kwijt.