vrijdag 1 april 2016

(Ver)harige Julius

Alle konijnen van Konijn Piet Hein waren en zijn natuurlijk ieder jaar flink in de rui. Lekker de jas uitgooien en een fris en schoon vachtje overhouden.
Er waren al wat rui-kampioenen die veel haar verloren maar nu hebben we de enige echte Rui-Kampioen met hoofdletters bij ons wonen!
En de hoofdprijs gaat naar ..... tromgeroffel ..... Julius!!

Allemachtig, wat heeft die knappe grote man veel haar. En erger nog: wat verliest die knappe grote man veel haar!!!

Julius hierover: "Het valt dus allemaal best heel erg mee hoor. De baasjes hebben eigenlijk alleen bij Wally en Lodewijk meegemaakt dat ze wel een paar wanten met bijpassende sjaal en muts konden breien van een ruibui. Dat waren twee kleine konijnen dus dan lijkt het al gauw veel haar. Maar ik ben best wel groot. En ik verlies dus eigenlijk helemaal niet zo heel veel haar. Het lijkt alleen maar zo: groot konijn is veel vacht dus veel haar.
Maar nou hebben de baasjes zelfs informatie gevraagd bij een meneer die heel veel van mijn opa's en oma's en neefjes en nichtjes heeft! Of het wel klopt dat ik zooooo veeeeeeel haar hebt. Ja natuurlijk klopt dat: ik ben dus heel groot. En of het klopt dat ik wel wat meer klitjes heb in mijn vacht dan de anderen. Ja hallo... ik ben dus heel groot hè. Dan krijg je dat.....

De meneer vertelde dat wij Weners inderdaad veel vacht hebben (wat is veel...) en dat hij zijn mooiste jongens altijd plukt ruim voor dat ze op een show mogen laten zien hoe knap ze zijn. Dus mijn baasjes zijn eigenlijk wel goed bezig door mij te plukken... Hmmmm.... hoe zouden ze dat doen als ik echt veel haar zou hebben? Had ik dan naar de kapper gemoeten?

Gelukkig vind ik het wel heel fijn als mijn vacht weer wat is uitgedund. Ik zit ook altijd heel braaf op tafel de hele pluktoestand te ondergaan. Als mijn baasjes dat graag willen doen, wie ben ik dan om ze tegen te houden???"