zondag 1 maart 2015

November: 5 konijnen in de ziekenboeg...

November is geen goede maand voor ons: de konijnen van Piet Hein. Misschien zijn we wat oud aan het worden en hebben we daardoor last van het herfstweer. Hoewel? Alleen Britt is zes en de rest is nog maar vijf jaar jong. (Anne en Wally weten niet of willen niet vertellen hoe oud ze zijn....) Dus eigenlijk zijn we helemaal nog niet 'wat oud'....!
Goed, we dwalen af. (Dat gebeurt ook heel af en toe als we in de ren buiten zijn. Dwalen we af de moestuin in :-) .)

Wally had een raar oog, Britt kreeg een grote buikoperatie, Lodewijk heeft grote problemen met een achterpoot, Bianca's plas loopt iets te makkelijk naar buiten, Napoleon moest naar de tandarts en Maximiliaan naar de kapper. Eh, sorry, die had iets met zijn vacht en huid. Naar de dokter dus.

Anne en Einstein lijken gezond!

De baas gaat in de komende verhalen verder vertellen over ons allemaal, maar begint met Wally en Britt.

Een tijdje terug kreeg Wally in drie dagen tijd zomaar een witte pupil in zijn rechteroog. Heel raar, maar het kan! Hij had al wel een tijdje een klein wit puntje in zijn oog en ook wat kleine 'draadjes' die je van buitenaf kon zien, maar zo helemaal wit was toch een vreemde verrassing.
De oogdruppels die Wally al kreeg werden vervangen door nog veel sterkere oogdruppels. Die zouden kunnen helpen om het oog niet helemaal verloren te laten gaan.
Maar: op een ochtend had Wally ineens iets geks met zijn goede oog. Alarm dus! Het oog zat nog goed in de oogkas, maar het oog bolde heel erg naar buiten. Baasje flink geschrokken natuurlijk.
Wally mocht direct bij de dierenarts komen, omdat het ook wel iets kon zijn dat heel acuut (dus dringend) was.
Dit oog moest natuurlijk niet zo slecht gaan worden als het andere oog, want dan zou Wally zo goed als blind worden.
Hij kreeg medicijnen en we moesten afwachten wat er die middag zou gebeuren.
Aan het einde van de dag bleek het al wat beter te gaan met het oog, maar het zag er nog steeds gek uit.
Wally ging er wel gewoon om door: eten, drinken, wassen, slapen.
De oogdruppels (iedere vier uur) voor dít oog hebben gelukkig hun werk al goed gedaan en het oog lijkt nu, een tijd later, bijna normaal.

Ook Britt was aan de beurt bij de dierenarts. Ze liet helemaal niet merken dat ze ziek was, alleen bleek ze wel heel veel te zijn afgevallen. En dat is natuurlijk niet goed!
Op 12 november Ging Britt voor een operatie en moesten haar baarmoeder en eierstokken uit haar buikje. Daar heeft de dierenarts een flinke klus aan gehad!
Er bleken al allemaal verklevingen te zijn, arme Britt :-( . De operatie duurde heel erg lang en na heel lang puzzelen en heel voorzichtig opereren mocht Britt weer wakker gaan worden.
Oei oei, wat voelde ze zich slecht, na een eerste opleving. Tijdens haar herstel lag ze ingepakt in een handdoek, op een kleine elektrische deken in een kooi in de warme woonkamer.
Met Beer onder de handdoek, met een kruikje en op haar warmhouddekentje

Ze kreeg dwangvoer met een spuitje en medicijnen waarvan ze goed moest opknappen. Heel langzaam ging het in de dagen erna vooruit.
Maar ja, de baasjes moesten op zaterdagavond naar de mensen die ooit al voor een kano/vlot hadden gezorgd voor ons, de konijnen van Piet Hein. Hoe doe je dat dan met een zieke Britt en met alle medicijnen.....?
Britt is gewoon meegegaan op visite! En dat deed ze goed hoor!
Na een paar dagen begon Britt weer zelf te eten en te drinken en kwam ze wat meer in de beentjes. Ze kreeg ook weer interesse in 'de buitenwereld'. Die bestond uit de zithoek in de woonkamer, maar daar kan je al erg druk mee zijn. Wally en Anne wonen daar ook en die moet je goed in de gaten houden, hè Britt? "Ja, natuurlijk... tsk."

Britt mag in een ren op de grond spelen en geniet er heel erg van. Alles lekker onderzoeken en een flink de benen strekken.
Britt inspecteert een lenterol
 
 
Gelukkig ging het nu snel zo veel beter, dat Einstein ook bij Britt mocht in de woonkamer. Eindelijk weer samen! Britt gelukkig en Einstein nog veel gelukkiger. Die had in zijn eentje gezeten en dat vindt hij niets.
 


Britt en Einstein wassen elkaar in de zithoek. Het gaat goed met Britt!
 
 
Nog even en Britt kan weer naar buiten :-) ! Go Britt!!!