maandag 3 maart 2014

Een bril voor Maximiliaan?

Was het maar zo simpel op te lossen. Met een bril dus. De oogproblemen van Maximiliaan. Wij zouden het helemaal niet erg vinden als hij een bril zou dragen. Wel een beetje vreemd om te zien - een konijn met een bril - maar voor hem en voor ons wel veel fijner.
Een bril gaat het helaas niet worden. Maximiliaan zou wel willen, wij dus ook wel, maar het zal hem niet bij zijn oogproblemen helpen helaas.
Wat er is? Oh ja.... Maximiliaan ziet al een paar weken steeds iets slechter. Zeggen de baasjes. Zien de baasjes. En merken wij, zijn rengenoten. De baasjes zagen Maximiliaan al een paar keer tegen iets op lopen. En als hij nou in een maffe bui zou zijn geweest, had het natuurlijk aan onze rare konijnensprongen kunnen liggen. Maar nee, hij liep gewoon rechtuit en zo tegen een grote kartonnen doos. Raar dus. En later liep hij ook zo tegen Lodewijk op. Hmm?
Wij hadden al gemerkt dat Maximiliaan soms erg van ons schrikt. En dan hapt hij is ons haar. Voor ons niet zo erg, maar voor Maximiliaan heel vervelend dat hij zo schrikt. Van ons, van vogels in de tuin en van onze baasjes soms ook.

We weten nog niet precies wat hij heeft, maar onze eigenste dierenarts zei wel vandaag dat Maximiliaan heel erg weinig kan zien. Donker en licht kan hij nog wel 'zien', maar verder waarschijnlijk niet.
Gelukkig hebben wij konijnen heel erg goede neuzen en oren en die gebruikt Maximiliaan dan ook supergoed. Maar soms schrikt hij dus toch.

Morgen gaat Maximiliaan met de auto naar een heel speciale dierenarts. Een mevrouw de dierenarts die alles weet van ogen! Zij weet hopelijk ook wat Maximiliaan heeft en heel misschien ook wel iets waardoor het beter zal gaan mijn zijn ogen.

Wij duimen allemaal heel hard (zonder duimen, dus dat is best heel moeilijk) dat Maximiliaan beterder gaat worden.

We wachten af wat de dierenartsmevrouw te zeggen heeft!